Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Zamatové kurča na červenom víne

 

-1 kurča

-1 cibuľa

-1 stredne veľká červená kapusta

-soľ

-cukor

-rasca

-ocot

-voda

-100 ml červeného vína

- olej

-maslo

-mletá červená paprika

 

Kurča umyjeme, osušíme, pokrájame a mierne osolíme.

cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, kapustu na rezančeky.

Pekáč natrieje olejom, rozložíme doň cibuľu, potom kapustu. Posypeme ju soľou, cukrom a rascou, pokvapkáme octom a všetko premiešame. Na zmes rozložíme kúsky kurčaťa (kožou hore), poprášime ich paprikou. Podlejeme trochou vody, vínom a dáme piecť. Pred dokončením dáme na každú porciu mäsa kúsok masla a dopečieme

Vhodné prílohy:

parene, kysnuté alebo zemiakové knedle, chlieb.

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.