Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Kačica na lesnícky spôsob

 

4 porcie

-1 kačica (2,5 kg)

-6-7 malých cibúľ

-30 g sušených húb

-100 ml bieleho vína

-10 g hladkej múky

-200 ml smotany na varenie

-1 lyžica mletého zázvoru

-5 zrniek borievky

-celé čierne korenie

-soľ

-Umytú a očistenú kačicu zvnútra aj zvonku osolíme, okoreníme zázvorom a nahrubo pomletým čiernym korením.

-Vložíme do pekáča, pridáme pokrájanú cibuľu, 5 zrniek borievky, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom, vložíme do rúry a upečieme. Počas pečenia podľa potreby dolejeme teplú vodu a mäso polievame výpekom.

-Keď kačica začne mäknúť, pridáme umyté, namočené huby a prilejeme víno.

Elektrická rúra: 200°C/ Teplovzdušná rúra: 180 °C/ Plynová rúra: stupeň 4 Čas pečenia:90-120

-Upečenú kačicu vyberieme, šťavu zaprášime múkou, prilejeme smotanu, rozmiešame a krátko povaríme.

-Pečenú kačicu rozporciujeme. Podávame poliatu šťavou s varenými zemiakmi alebo so zemiakovom kedľou a s brusnicovým kompótom.

Príprava: 2 hodiny 10 minút.

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.