Teľacie závitky
4 porcie
-400 g teľacieho mäsa zo stehna
-100 g šunky
-2 lyžice paradajkového pretlaku
-100 g párkov
-3 lyžice rastlinného oleja
-1 cibuľa
-250 ml zeleninového vývaru
-1 lyžica vegety
-zelená petržlenová vňať
-Očistené a umyté mäso pokrájame na väčšie rezne, ktoré naklepeme, osolíme a položíme na ne plátky šunky.
-Šunku potrieme paradajkovým pretlakom, na ňu položíme olúpané a na koncoch narezané párky. Zavinieme a previažeme hrubou niťou.
-Na oleji speníme na drobno posekanú cibuľu, pridáme mäsové závitky a opražíme ich zo všetkých strán dozlatista.
-Závitky podlejeme zeleninovým vývarom, posypeme vegetou a prikryté udusíme domäkka.
-Udusené mäkké závitky vyberieme a odstránime nite.
-Takto pripravenú mäsovú pochúťku pokrájame na plátky a podávame s dusenou zeleninou a varenými zemiakmi.
Príprava: 50 minút.