Choď na obsah Choď na menu
 


Teľacie závitky

 

4 porcie

-400 g teľacieho mäsa zo stehna

-100 g šunky

-2 lyžice paradajkového pretlaku

-100 g párkov

-3 lyžice rastlinného oleja

-1 cibuľa

-250 ml zeleninového vývaru

-1 lyžica vegety

-zelená petržlenová vňať

 

-Očistené a umyté mäso pokrájame na väčšie rezne, ktoré naklepeme, osolíme a položíme na ne plátky šunky.

-Šunku potrieme paradajkovým pretlakom, na ňu položíme olúpané a na koncoch narezané párky. Zavinieme a previažeme hrubou niťou.

-Na oleji speníme na drobno posekanú cibuľu, pridáme mäsové závitky a opražíme ich zo všetkých strán dozlatista.

-Závitky podlejeme zeleninovým vývarom, posypeme vegetou a prikryté udusíme domäkka.

-Udusené mäkké závitky vyberieme a odstránime nite.

-Takto pripravenú mäsovú pochúťku pokrájame na plátky a podávame s dusenou zeleninou a varenými zemiakmi.

 

Príprava: 50 minút.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.