Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Špargľové paličky s bylinkovou omáčkou

4 porcie

-500 g zelenej alebo bielej špargle

-3 vajcia

-180 ml bieleho vína

-200 g hladkej múky

-2 lyžice masla

- soľ

-muškátový oriešok

- kryštálový cukor

- hladká múka na obaľovanie

-olej

Omáčka:

-250 g kyslej smotany

-2 lyžice majonézy

-šťava z 1 citróna

-soľ

-mleté čierne korenie

-bylinky

 

-Výhonky umyjeme a spodné konce (asi 3 cm) odrežeme. Bielu špargľu ošúpeme 2 - 3 cm pod vrcholom a pokračujeme až po koniec výhonku. Na zelenej špargli ošúpeme len spodnú tretinu výhonku

-V litri vody rozpustíme lyžičku soli a lyžičku cukru a špargľu v nej uvaríme (bielu 8 - 12 minút, zelenú len 8 minút). Scedíme, opláchneme vlažnou vodou a necháme odkavapkať.

_Žĺtky vymiešame, pridáme víno, múku, roztopené maslo, soľ, trošku strúhaného muškátového orieška a cukru. Nakoniec do cestíčka zľahka vmiešame sneh vysľahaný z bielkov. Špargľu obalíme najprv v hladkej múke, potom v cestíčku a vypražíme na horúcom oleji. Suroviny na omáčku zmiešame, pridáme ľubovoľné posekané bylinky a podávame k vypraženej špargli

 

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.